Om oss

Idag är vi 17 anställda i Iris Hantverk. Grunden i verksamheten är borstbinderiet på Sandsborgsvägen i Enskede - här binder 6 synskadade hantverkare från flera olika kulturer borstar enligt gammal hantverkstradition. Vi samarbetar också med synskadade hantverkare i Estland som liksom vi har en sammanlänkad historia med synskaderörelsen.

Borstarna säljs i våra två egna butiker i Stockholm samt i vår webbutik men även runt om i Sverige och världen genom våra återförsäljare. Fortfarande förser vi även individuella hantverkare över hela landet med råmaterial.

Sedan augusti 2012 driver Richard Sparrenhök och Sara Edhäll bolaget. 2012 drog Socialdepartementet in det sedan 1950-talet till Iris Hantverk utbetalade stödet för depåverksamhet riktad till synskadade borstbindare. Iris Hantverks dåvarande ägare beslutade då att sälja bolaget till oss som båda har arbetat många år i bolaget och dess ledning. Vi är väldigt glada att få ta över och driva vidare detta bolag som rymmer så mycket historia och tradition. Särskilt uppskattar vi det stöd hantverkarna har från De Blindas Väl vars generösa bidrag har möjliggjort denna hemsida och webshop. Vi värnar om hantverkarna och borstbinderiets fortlevnad. Vi tror att väldigt många med oss uppskattar den känslan och kvaliteten som en handdragen borste i naturmaterial ger.

Vår vision och mål är att få återväxt i det traditionella hantverksyrket som borstbinderiet är. Detta genom att föra ut hantverkarnas gedigna kunnande i produkter av funktionell och god design i kombination med kvaliteten av naturmaterial.

 

sara

Sara Edhäll

Inköp och ansvarig för Iris Hantverks två butiker.

 

Richard

Richard Sparrenhök

VD. Inköpare av borstmaterial och ansvarig för produktion.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 kr
Till kassan