Skötselråd

Borstarna åldras vackert

Vi vill att våra borstar ska sprida vardagsglädje länge i ditt hem. Med lite enkel skötsel åldras de vackert. Rengör borstarna med diskmedel och varmt vatten. Låt dem torka upp ordentligt mellan användningarna med borstbindlarna nedåt, och olja då och då träryggen. Vi rekommenderar matolja eller kallpressad rå linolja som förs på med en trasa. Om linolja används se till att blötlägga trasan i vatten så att den inte riskerar att antändas. Låt oljan torka in ordentligt innan användning.

Ek

Många av våra badborstar är gjorda i ek. Ek är ett av de hårdaste träslagen vi har. Historiskt har det används till båtkonstruktioner på grund av sin exceptionella förmåga att leda vatten och torka upp snabbt med hjälp av sina långa ihåliga fibrer som transporterar bort vattnet. Ekkärnan innehåller en höggrad garvsyra som fungerar som en naturlig impregnering vilket gör att eken står sig extra bra mot röta i fuktiga miljöer.

Ibland sker utfällningar från den naturliga processen när garvsyran i träet transporteras genom fibern som mycket fina, rostfärgade partiklar. Tänk på att porösa stenmaterial kan vara extra känsliga för fläckar. Om ditt handfat eller badkar blir missfärgad: applicera bikarbonat på en citron skuren i hälften, tillsätt vatten. Och skrubba!

 

Betong

Betongen innehåller en liten del polymer vilket gör den elastisk och följsam. Den är inte så mjuk att den går att böja, det är fortfarande ett stenmaterial, känslan av att ta i materialet är skön då det känns varmt, mjukt och behagligt. Produkterna gjuts för hand i ett litet gjuteri utanför Stockholm. Det är en relativt lättflytande massa som gör att ytan får en varierande släthet och oregelbundna färgskiftningar som bidrar till ett levande intryck.

Bästa sättet att rengöra är med diskmedel, en mjuk diskborste i tagel och ljummet vatten torka därefter av med en diskhandduk.

Observera att man ej kan fylla betongkoppen med vatten och wc-rent för att ha borsten stående i. Använd borsten med rengöringsmedel, rengör toaletten, slå av överflödigt vatten och sätt tillbaka borsten i betongkoppen.

Stickad ekologisk bomull

Den ekologisk bomullen har en fin glans och den stickade ytan ser lyxig ut och ger en skön peelingkänsla. Tvätta i 40 grader och tumla ej. 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 kr
Till kassan